Bildefokus

Jan Tichy | Danser

Jenta i bildet er en veldig talentfull danser. Når jeg fotograferer dansere eller modeller, lar jeg dem bevege seg og uttrykke seg. Jeg prøver å ikke gi dem for mange instruksjoner, og prøver heller å følge dem og avbilde følelsene deres.

Jeg har alltid en visjon om det perfekte lyset. Generelt ønsker jeg at det skal falle kun på subjektets ansikt, og det på en bestemt måte. Dette er når jeg kommer med små instruksjoner, siden jeg kan se det subjektet ikke kan se. I denne økten, derimot, har danseren et instinkt for hvordan hun skal bevege seg, og dette ga meg friheten til å fortsette å fotografere kontinuerlig.

I dette tilfellet var lyset to kraftige LED-lys med 120 cm paraboliske softbokser, som skapte et nydelig mykt lys. Jeg tok bildet med Alpha 9 II og objektivet FE 85mm f/1.4 G Master. Fokallengden på 85 mm er ikke en du bruker hele tiden – det er ikke som et objektiv på 35 mm eller 50 mm som du kan bære med deg og bruke hver eneste dag. Jeg elsker 85 mm, fordi det har et perfekt perspektiv for portretter – det gir ikke forvrengninger i ansiktet eller kroppen på samme vis som et vidvinkelobjektiv.

portrett av kvinne som holder hendene mot ansiktet © Jan Tichy | Sony α9 II + FE 85mm f/1.4 GM | 1/1000s @ f/1.4, ISO 100

Bildekvaliteten fra kombinasjonen av Alpha 9 II og FE 85mm f/1.4 GM er strålende, siden den hjelper til å gi alt i bildet ekstra fokus. I dette bildet kan du se hvordan detaljene i øyet er super-skarpe. Jeg bruker Øye-AF for portretter som dette, siden det er praktisk og fungerer perfekt hver eneste gang jeg ønsker å ha subjektets øyne i fokus. Sonys Øye-AF-teknologi er bare den beste!

Det jeg elsker er det fremdeles er karakter og mykhet i bildet. Det er en nydelig og veldig myk bokeh, og måten objektivet 85mm G Master gjengir områder som ikke er i fokus, fra rett bak de skarpe områdene, er fantastisk.

Det jeg leter etter i et bilde som dette, er attraksjonen – noe som trekker meg inn, som om jeg ser det for første gang. Derfor tar jeg ofte noen få forskjellige komposisjoner og studerer dem når jeg redigerer. Jeg fokuserer på å lete etter den ene tingen som tiltrekker meg til bildet, og jeg tar meg god tid når jeg leter etter denne attraksjonen. Det kan være øyekontakt, lyset, fargen, teksturen, eller kanskje noe i komposisjonen. I dette tilfellet er det kombinasjonen av alle disse tingene, i tillegg til en aggressiv beskjæring som gir dynamikk samtidig som den skaper spenning og mystikk.

Alpha 9 II lar meg gjøre det jeg vil med bildene mine. Vanligvis er jeg fornøyd med bare ett klikk – noe du ikke alltid kan si med et kamera – siden jeg føler at Alpha 9 II kan fange opp et bilde nøyaktig slik øynene mine har sett det.

Medfølgende produkter

Jan Tichy

Jan Tichy | Czech Republic

«Fotografi har gitt meg den største gaven jeg kunne fått, nemlig muligheten til å se verden i et unikt perspektiv. Det finnes så mye skjønnhet og magi som er verdt å ta bilde av. Man må alltid være på leting og alltid være klar»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement