mann i kano på havet i skumringen

Det tøffeste løpet

Horacio Cabilla

Jeg heter Horacio Cabilla og er en fotograf/filmskaper med eventyr som spesialitet, og jeg er særlig motivert av å fange sterke menneskelige følelser.

Så snart jeg hørte at Sony lanserte FE 50mm f/1.4 GM, visste jeg at jeg ville prøve det og at det var den perfekte anledning. Jeg hadde blitt bedt om å spille inn den offisielle dokumentaren for Samla Qatar-løpet – et ekstremsportsløp i ørkenen i Qatar, hvor deltakerne dekker 200 km med løping, svømming, sykling og kajakk på bare 57 timer.

Jeg bestemte meg for å gjøre hele prosjektet med bare ett objektiv, noe som faktisk var en hyggelig utfordring ettersom jeg måtte prøve å vise alle situasjonene utøverne gikk gjennom, uten fleksibiliteten som flere fokallengder gir. Det fikk meg til å skjønne at «less is more»!

Objektivet er kompakt og godt laget, og som du forventer av G Master, veldig skarpt og utrolig raskt. Jeg fanget mange av scenene med lite lys vidåpent med f/1.4, og resultatene var enestående. Jeg likte særlig alternativet med manuell membran, siden det gjorde at jeg raskt kunne bytte mellom innendørs- og utendørsmotiver. Det betød også at jeg kunne stille inn blenderåpningen før filming, slik at jeg kunne begynne opptaket svært raskt.

mann i ørkenen i skumringen

© Horacio Cabilla | Sony α1 + FE 50mm f/1.4 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 8000

Autofokusen var ekstremt rask – sannsynligvis den raskeste jeg noen gang har opplevd med et 50 mm med fast brennvidde. Alltid nøyaktig, til og med i situasjoner med lite lys.

Jeg bruker ofte store zoomobjektiver i arbeidet, og den lille størrelsen og lave vekten til 50 mm-objektivet var et friskt pust. Det fikk meg til å sette pris på et lite, kompakt oppsett, og mobiliteten det ga var fantastisk. Siden det er så lite, var det også veldig raskt å montere på en gimbal.

Horacio Cabilla holder sitt sony alpha 1 med 50 mm objektiv satt på

Jeg filmet med en rekke kameraer, fra Alpha 7S III til FX6, og brukte Alpha 1 til stillbilder, så det var enkelt å flytte objektivet mellom kameraene.

Jeg er svært fornøyd med resultatene og nøler ikke med å anbefale 50mm f/1.4 GM til alle som ser etter et skarpt og responsivt objektiv som passer til alle Sony-kamerahus.

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement