stefan voitl står på toppen av et snødekt fjell med sony-kameraet sitt

Hjem

Stefan Voitl

Jeg er født og oppvokst i en liten by i Niederösterreich og har vært lidenskapelig opptatt av fjell og sykling siden barndommen. Jeg begynte å sykle aktivt i en alder av ti – vanligvis med et kamera ved min side, men tenkte eller drømte aldri om å bli fotograf på heltid – jeg elsket bare å forevige eventyrene jeg hadde med vennene mine. Fotografering var en hobby, og det var sykling og friluftsliv jeg var lidenskapelig opptatt av. Da jeg innså at jobben min som elektriker ikke gjorde meg lykkelig og at talentene mine som syklist var begrenset, la jeg ned arbeidet for å studere fotografi ved et kunstuniversitet. Jeg spesialiserer meg nå på sports- og ekspedisjonsfotografering over hele verden.

Hvorfor valgte du Alpha 7C som hovedreisekameraet ditt?

Jeg elsker å ha lett og raskt utstyr når jeg er i fjellet, og Alpha 7C tilbyr akkurat dette. Det er lite og har en utrolig bildekvalitet med sin fullformatsensor. De siste årene har vært superspennende som sportsfotograf – Sony har alltid vært på topp med utviklingen innen speilløs teknologi. Kameraene blir mindre, lettere og raskere. Selv Alpha 6400-kameraet mitt er raskere enn mitt profesjonelle digitale speilrefleksutstyr som er 5 år gammelt. Dette gjør det lettere å konsentrere seg om innramming og kreativitet.

stefan voitl rammer inn et bilde på sitt alpha 7c ved hjelp av den vippbare skjermen

Du er mer fleksibel i arbeidet ditt hvis et raskt fullformatkamera føles som et lite «pek og knips»-kamera. Lett utstyr er også nødvendig hvis du bærer utstyret i flere kilometer og må klatre mange høydemeter! På slutten av 2017, da Alpha 9 kom, var jeg en av de første fotografene i min profesjonelle krets som gikk over til de mindre speilløse kameraene. Mange virkelig flinke fotografer tok kontakt med meg året etter, og jeg sa alltid det samme – jeg angret ingenting. De fleste av dem fulgte etter og er nå speilløse fotografer.

dramatisk himmel over skyene med utsikt over taggete fjelltopper

© Stefan Voitl | Sony α7C + FE 50mm f/2.5 G | 1/4000s @ f/2.8, ISO 100

Du brukte ganske mye tid under veldig kalde forhold. Hvordan opplevde du at kameraet fungerte?

Når jeg jobber mye i store høyder, er jeg alltid bevisst på å beskytte utstyret mitt. Da jeg var i Nepal på en egen ekspedisjon, falt temperaturen ofte til -25 grader Celsius om natten! Jeg gjør et poeng av å holde reservebatteriene mine nær kroppen, og jeg hadde ingen problemer med ytelsen. Faktisk hadde kroppen mer problemer med kulden og høyden enn utstyret hadde!

isdekkede fjell med en stille innsjø i forgrunnen

© Stefan Voitl | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/50s @ f/5.6, ISO 100

Bortsett fra størrelsesfordelen, hva syntes du om ytelsen til de kompakte G-primeobjektivene?

Det vanlige utstyret mitt er Alpha 9 II med 24–70 mm og 70–200 G Master-objektivene, men jeg var veldig imponert over de kompakte primeobjektivene, og jeg tror de er de perfekte partnerne for Alpha 7C. Små kameraer og objektiver er ikke bare praktiske på grunn av den pakkebare designen, men også fordi det er mindre distraksjon mellom deg og motivet. Etter min mening er fotografer som ikke viser seg og elsker underdrivelser alltid lettere å like enn de med stort utstyr.

Medfølgende produkter

Stefan Voitl

Stefan Voitl | Austria

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement