Telefon mot høyoppløst Walkman®

Tre grunner til å ha en dedikert bærbar musikkspiller

Vi er avhengige av smarttelefonene våre til alt mulig. De gjør det mulig for oss å holde kontakten med venner og familie, lage påminnelser for den neste tannlegetimen, ta fantastiske bilder og redigere dem som profesjonelle, spille spill, overvåke den fysiske formen vår, bestille matvarer til den kommende uken, unngå å gå oss fullstendig bort og lytte til favorittmusikken vår.  

Siden smarttelefonen er en alt-i-ett-enhet, er det naturlig at telefonene våre har begynt å fortrenge personlige planleggere, GPS-enheter og andre håndholdte gjenstander. Men hvis du er musikkelsker, finnes det ingen erstatning for en god bærbar musikkspiller (og vi snakker om kvalitetslydspillere som Walkman® med høy oppløsning fra Sony, ikke en gammeldags MP3-spiller).

Dagens generasjon av bærbare høyoppløselige musikkspillere overgår fullstendig lydfunksjonene til smarttelefonen din. Det er sikkert praktisk å gå rundt med en smarttelefon som kan gjøre alt, men du går glipp av den overlegne lydkvaliteten som en dedikert musikkspiller kan tilby. I tillegg har bruken av telefonen din som musikkspiller også noen andre mangler.

Det amerikanske tidsskriftet Scientific American skrev at de to viktigste klagene som folk har om telefonene sine, er begrenset batterilevetid og lagringskapasitet. Det er vel ingen nyhet at musikksamlingen din krever mye lagringsplass. Og hvis du har musikkstrømmingsapper som Spotify og Pandora, bruker de også mye av telefonens batterilevetid og lagringskapasitet. Ifølge en rapport fra AVG Technologies er Spotify-appen den fjerde største synderen når det gjelder å tømme batteriet til smarttelefonen din og ta opp lagringsplass. 

Derfor bør du velge en bærbar høyoppløselig musikkspiller

Hvis du ser på deg selv om en entusiastisk musikkelsker, er dette grunnene til at du bør investere i en dedikert musikkspiller som en Walkman® med høy oppløsning i stedet for å lytte til musikk på smarttelefonen din. 

1. Bedre lydkvalitet

Den gjennomsnittlige smarttelefonen er ikke utstyrt for å levere HiFi-lyd. Men med den rette bærbare musikkspilleren trenger du ikke å fire på lydkvaliteten. Det er faktisk flere HiFi-musikkspillere på markedet som kan spille høyoppløselige lydspor i all sin detaljerte prakt.

2. Mer lagringskapasitet

Ingenting er mer frustrerende enn å få melding om at telefonens lagringsplass nesten er brukt opp. Og hvis du har massevis av apper, filmer og bilder på telefonen, i tillegg til et stort musikkbibliotek, da blir det problemer med lagringsplassen. Husk at hver MP3-fil i musikkbiblioteket tar opp mer enn 3 MB plass på telefonen din, og høyoppløselige lydfiler tar enda mer plass. Med en dedikert musikkspiller får du mer spillerom, slik at du kan ta med deg hele musikksamlingen din, uansett hvor du skal. 

3. Utvid batterilevetiden til telefonen din 

Hvis batteriet på telefonen din blir flatt når du er på farten, har du ikke så mange alternativer. Når denne ene enheten gir seg, blir du uten både telefon og musikkspiller. Men hvis du har en separat musikkspiller med sitt eget innebygde batteri, slipper du denne kjipe situasjonen. Men en bærbar høyoppløselig musikkspiller kan du lytte til musikk i timevis uten problemer. 

Nå når vi har gått gjennom grunnene til at du bør bruke en dedikert musikkenhet, hvilke bærbare musikkspillere er gode og kan leve opp til hypen? 

De beste bærbare høyoppløselige musikkspillerne 

For musikkelskeren som higer etter enkelhet: 

NWZ-A-serien Walkman® 

Walkman® i NWZ-A-serien er den minste og letteste høyoppløselig lydspilleren som Sony tilbyr. Den kompakte størrelsen gjør den til den perfekte følgesvenn for enhver anledning, enten du pendler til jobben eller er på treningssenteret. Den forbedrer også lydkvaliteten til det eksisterende musikkbiblioteket ditt med DSEE HX™-teknologi, og gir ørene dine en rikhet og gjengivelseskvalitet som matcher originalopptaket.

Skal du på langtur? Ikke glemt at du kan nyte cirka 30 timer spilletid med den langvarige batterikapasiteten. Hvis du er på jakt etter noe som er bærbart, enkelt og lett å bruke, er dette alternativet for deg.  

For den virkelige lydentusiasten: 

NW-ZX2 Walkman® med høy oppløsning

Hvis hovedprioriteten din er god lydkvalitet, da kan det ikke bli feil med NW-ZX2 Walkman® med høy oppløsning. Den har en S-Master HX™ heldigital forsterker som reduserer potensiell forvrengning og sikrer at du alltid får den reneste lydkvaliteten. NW-ZX2 Walkman® har også DSEE HX™-teknologi som får frem skjulte detaljer i MP3-filer og andre komprimerte musikkfiler, noe som gir deg en opplevelse lik originalopptaket, uansett om du liker Beethoven eller Skrillex. Lagringsproblemer? Ikke med denne enheten! NW-ZX2 Walkman® har 128 GB med innebygd minne (pluss ekstra 128 GB tilgjengelig), som er musikk i alle lydentusiasters ører. Hvis du har et stort musikkbibliotek, kan denne enheten håndtere det. Du kan spille av PCM-konvertert (Pulse Code Modulation) innhold i høy kvalitet (DSD 64 /DSD128) med den samme, varme lyden som fra DSD-originalen (Direct Stream Digital). Lydentusiaster som tar musikklytting seriøst, vil ikke klare seg uten denne høykvalitets musikkspilleren.  

Smarttelefon med høyoppløselig lyd

Det å ha en dedikert musikkspiller med høy oppløsning, som for eksempel Walkman® i NWZ-A-serien eller NW-ZX2 Walkman® med høy oppløsning, er det den beste løsningen for å få den høyeste lydkvaliteten samtidig som du sparer batteri og lagringskapasitet på telefonen på. Men hvis du bruker telefonen din som en alt-i-ett enhet, kan du vurdere å oppgradere den til en smarttelefon som kan håndtere alle dine lydbehov.

Sony har smarttelefonalternativer som støtter avspilling av høyoppløselige lydfiler. Sony Xperia™ Z5 inneholder DSEE HX™-teknologi som oppskalerer lavoppløste og komprimerte lydfiler til tilnærmet høyoppløselig kvalitet. I tillegg reduserer den innebygde digitale støyreduksjonen opptil 98 prosent av støyen utenfra. Og hvis du er på jakt etter den beste tilgjengelige lydkvalitet over Bluetooth®, er du kommet til rett sted. Z5 har nemlig LDAC™, en ny lydteknologi fra Sony som gjør det mulig for deg å lytte til høykvalitets trådløs lyd via Bluetooth®. LDAC™ gir en forbedret trådløs lytteopplevelse for all musikken din.

Enten du velger å investere i en dedikert bærbar musikkspiller som Walkman® med høy oppløsning, eller du bestemmer deg for å bytte ut smarttelefonen din med en som støtter høyoppløselig lyd, kan du være sikker på at du blir uendelig mye mer fornøyd med musikklytteopplevelsen. 

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.