HT-A5000

5.1.2-kanal – oppdag neste nivå av fantastisk, oppslukende lyd

Ta filmopplevelsen til et helt nytt nivå. Med HT-A5000 omsluttes du av autentisk 5.1.2-kanals omgivelseslyd med oppadvendte høyttalere, beam-diskanthøyttalere i siden, innebygd dobbel subwoofer og avanserte lydteknologier. Bli en del av scenen og føl handlingen skje rundt deg.

Fengslende omgivelseslyd fra en førsteklasses soundbar

HT-A5000 har 5.1.2-kanals lyd: To oppadvendte høyttalere gir lyd ovenfra, to beam-diskanthøyttalere og tre fronthøyttalere gir ytterligere omgivelseslyd, mens en innebygd dobbel subwoofer gir dyp bass. Vertical Surround Engine og S-Force PRO Front Surround leverer virtuell omgivelseslyd fra alle kanter, slik at du kan få spennende filmlyd med Dolby Atmos® og DTS:X®.

Grafikk som viser hvordan Vertical Surround Engine leverer lyd over lytteren for en 3D-lydopplevelse uten takmonterte høyttalere
Opplev lyd ovenfra 

Takket være den virtuelle omgivelseslydteknologien til Sony kan soundbaren posisjonere lyd i et vertikalt rom – slik at du kan oppleve 3D-lyd uten behov for takmonterte høyttalere. I tillegg til Dolby Atmos og DTS:X gir Vertical Surround Engine en mer realistisk flerdimensjonal lyd på andre formater.

Grafikk som viser hvordan S-Force PRO Front Surround leverer virtuell omgivelseslyd kun ved hjelp av fronthøyttalerne
Enkel omgivelseslyd 

Den unike teknologien til Sony for digital lydfeltsbehandling bruker kun fronthøyttalere for å gjengi omgivelseslydfeltet virtuelt, med lyd som kommer mot deg fra begge sider. Du kan få fyldig, kinolignende omgivelseslyd uten å rote til din egen stue.

Se en film med virtuell omgivelseslyd

Har du lyst til å prøve omgivelseslyden til HT-A5000 på favorittenhetene dine? Vi anbefaler deg å ta på hodetelefoner for en spennende opplevelse med omgivelseslyd.

Lyd fra avanserte høyttalere og en subwoofer

Kraftige høyttalere samarbeider om å gi deg klar, vidtrekkende lyd i hele rommet. To oppovervendte høyttalere gir lyd ovenfra, to beam-diskanthøyttalere og tre fronthøyttalere gir omgivelseslyd, mens en subwoofer gir dundrende bass.

Sammenligning av den unike firkantede formen til X-Balanced Speaker Unit og en vanlig høyttaler
X-balansert høyttalerenhet

Fronthøyttalere, oppadvendte høyttalere og en dobbel subwoofer har en X-Balanced Speaker Unit. Den unike rektangulære formen til disse høyttalerne får mest mulig ut av membranområdet for mer slagkraftig bass. Den reduserer driverutslag, men opprettholder lydtrykket, slik at du får mindre forvrengning med klarere vokaler. 

Oppskaler digital musikk i sanntid

DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) bruker Edge AI (kunstig intelligens) til å oppskalere komprimerte digitale filer i sanntid. Den gjenkjenner instrumenter, sjangre og individuelle elementer i hver sang dynamisk, som vokal eller mellompartier, og gjenoppretter høyfrekvent lyd for en rikere, mer komplett lytteopplevelse som ellers går tapt i komprimering.

Graf som viser gjenoppretting av komprimerte filer i sanntid med DSEE Extreme

A = Utvidet lyddynamikk (strykere og knapt hørbare nyanser)
B = Gjenopprettede høye frekvenser (realistiske vokaler og akustikk)

Grafer som viser hvordan intermodulerende forvrengningsreduksjon fungerer

Denne grafen brukes for illustrasjonsformål.
1. Talebølgeform 2. Bassbølgeform 3. Modulert bølgeform

Klarere stemmer

Jo dypere basslyden er, desto mer beveger høyttalermembranen seg. Dette kan føre til en effekt kalt fasemodulerende forvrengning der en fulltonemembran må gjengi høyere frekvenser samtidig. Den unike signalbehandlingsteknologien til Sony kompenserer for dette for klarere dialog og mer lokalisert lyd. Forbedringene av den modulerte bølgeformen forbedrer klarhet og unngår vokalforvrengning.

Utvidet bass

Det kreves mye kraft for å gjengi lave bassfrekvenser presist, og det finnes ofte en risiko for forvrengning (A). For å unngå dette bruker HT-A5000 den unike signalbehandlingen til Sony for å gjengi dynamisk utvidet bass ved alle volumnivåer (B).

Graf som viser hvordan en glidende EQ gir dynamisk bass

Denne grafen brukes for illustrasjonsformål.
1. Nivå 2. Lav 3. Høy 4. Frekvens

Gjenoppdag favorittmusikken din

Med høyoppløselig lyd kan du oppleve musikken du liker med den beste realismen og presisjonen. Prøv 360 Reality Audio for å få en ny måte å oppleve musikk på som plasserer deg i sentrum av opplevelsen med lyder og ulike instrumenter overalt rundt deg.  

Ingen tap av bildekvalitet

Se levende scener med naturtro farger og dybde. Filmenes opprinnelige lydkvalitet blir bevart under avspilling på HT-A5000-soundbaren – du vil bli fullstendig oppslukt av filmene du ser på. Gaming blir også mye mer spennende og realistisk, ettersom HT-A5000 støtter de nyeste formatene.

PlayStation®5-konsoll og -kontroller ved siden av en BRAVIA XR™-TV som viser en scene fra Horizon Forbidden West
Få en oppslukende spill- og filmopplevelse

Få spennende gaming og filmer med innstillinger som automatisk HDR-tonekartlegging og automatisk bildemodus etter sjanger ved å pare BRAVIA XR™-TV-er og PlayStation®5 via dette produktet med en fastvareoppdatering som lanseres våren 2022.

Få fyldigere, rikere lyd med en trådløs subwoofer og bakhøyttalere

Hvis du vil ha enda dypere bass, kan du legge til en valgfri, trådløs subwoofer. Ved å ha to typer subwoofere kan den innebygde doble subwooferen til HT-A5000 ta seg av bass og vokaler, mens den ekstra, trådløse subwooferen kan fokusere på den lavfrekvente lyden. Legg til de trådløse SA-RS3S-bakhøyttalerne for å få en enda mer kinolignende opplevelse med lyd rett bak deg.

Bilde av SA-SW5-subwooferen sett forfra
SA-SW5-subwoofer

300 W med dyp, fyldig bass fra en driver på 180 mm med en passiv radiator.

Bilde av SA-SW3-subwooferen sett forfra
SA-SW3-subwoofer

200 W med lyd fra en kompakt bassreflekssubwoofer med en driver på 160 mm.

Bilde av SA-RS3S-bakhøyttalerne sett forfra
Bakhøyttalere for SA-RS3S

Totalt 100 W med videre omgivelseslyd som kan monteres på veggen. 


Nyskapende teknologier for lyd med høy kvalitet
Diagram som viser hvordan HT-A5000 måler posisjonen til hver høyttaler for å optimalisere lyden i rommet
Lydfeltoptimalisering

Høyttalerne må ikke ha en nøyaktig plassering. HT-A5000 med innebygde mikrofoner gjør alt for deg – den måler posisjonen til hver høyttaler vertikalt og horisontalt for å optimalisere lyden i rommet. Med HT-A5000 får du lydfeltoptimalisering med eller uten ekstra høyttalere. Aktiver den enkle kalibreringsprosessen under førstegangsoppsettet eller via startmenyen.

Få det beste med TV-er fra Sony

Når HT-A5000 er koblet til en BRAVIA™ TV, får du en oppslukende audiovisuell opplevelse med den beste bilde- og lydkvaliteten. Dette er den perfekte soundbaren til BRAVIA TV-er.

Illustrasjon av TV som viser lydbølger fra skjermen for å indikere Acoustic Center Sync
Bli enda mer oppslukt med BRAVIA Acoustic Center Sync

Når en BRAVIA TV med Acoustic Center Sync er koblet til med den medfølgende kabelen, fungerer både soundbaren og TV-en som senterhøyttaler i hjemmekinoanlegget. Dette gjør at lyden synkroniseres med handlingen på skjermen for en oppslukende opplevelse.

Lyden er perfekt tilpasset handlingen

Med Acoustic Center Sync hører du dialogen nøyaktig fra der personen står i scenen. Handling og lyd er nøyaktig tilpasset hverandre, slik at TV-tittingen blir mye mer oppslukende. 

Familie som ser på TV i en stue med lydbølger fra skjermen
Soundbargrensesnitt på TV-skjerm
Enkel kontroll med BRAVIA

Det integrerte brukergrensesnittet viser soundbarinnstillingene automatisk på BRAVIA-hurtiginnstillingsmenyen for enkel kontroll av lydmodus, lydfelt og volum.  

Soundbar foran BRAVIA TV
Plassering av soundbaren

Hvis du har en BRAVIA TV med et stativ for flere plasseringer, kan du endre plasseringen til TV-bordet og plassere HT-A5000 diskret under TV-en for et ryddig utseende.

Flerrettet blokkdesign

HT-A5000 og de valgfrie høyttalerne er designet i henhold til et felles konsept med flerrettet blokkdesign. De stilige, avrundede kantene representerer én robust blokk som sprer lyd. Kombinasjonen av fyldige materialteksturer gjør at den passer inn i enhver stue.

Strøm musikk fra favorittjenestene dine

Med innebygd støtte for Spotify Connect™, og andre musikktjenester via Bluetooth®, Chromecast eller Apple AirPlay 2, kan du enkelt lytte til favorittmusikken din.

Par i hjem som strømmer musikk via HT-A5000
Bluetooth®-logo
Bluetooth®-tilkobling

Strøm musikk trådløst fra smarttelefonen, nettbrettet eller en bærbar datamaskin med Bluetooth®-teknologi. 

Wi-Fi®-logo
Wi-Fi-strømming

Koble deg til Internett via innebygd Wi-Fi, og strøm musikk fra enheter som er knyttet til hjemmenettverket.

Spotify Connect™-logo
Spotify Connect™

Spill av musikk fra Spotify via høyttaleren, eller bruk Spotify Connect™-appen på enheten som fjernkontroll.

Chromecast innebygget-logo
Chromecast innebygget

Strøm musikk, nettradio og podkaster fra smarttelefonen, nettbrettet eller den bærbare datamaskinen til lydenheten. Bare trykk på Cast-knappen.

Apple AirPlay-logo
Apple AirPlay 2

Del musikk med mer fra Apple-enhetene dine med soundbaren. Ett trykk er alt som skal til.

Diagram av en person som kontrollerer HT-A5000-soundbaren ved å snakke til taleassistenter
Talestyring

Soundbaren er kompatibel med Google Assistant-aktiverte enheter med Chromecast built-in™ og Amazon Alexa-aktiverte enheter. Legg til HT-A5000-soundbaren i høyttalergruppen din med Google Home for å spille musikk, endre volum eller bruke en av de mange andre funksjonene ved hjelp av stemmen.

Enkel og stemningsfull lyd

Trykk på Sound Field-knappen på fjernkontrollen for stemningsfull lyd som plasserer deg midt i handlingen. Velg S-Force PRO Front Surround og Vertical Surround Engine for oppslukende filmer, eller slå av Sound Field for å få ren høyttalerlyd når du lytter til høyoppløselig lyd eller stereomusikk.

Nærbilde av HT-A5000-fjernkontroll
Klar til bruk med en gang

HT-A5000 er nesten klar til bruk med en gang du tar den ut av esken. Bare koble den til strøm, koble til TV-en med en HDMI eARC-tilkobling, og slå den på. Med USB-inngang, optisk inngang, HDMI-inngang og -utgang (eARC) og S-CENTER OUT for kompatible BRAVIA-modeller har du alle tilkoblingene du trenger for å få en enestående omgivelseslydopplevelse.

Spesifikasjoner og funksjoner

  • S-Force PRO Front Surround og Vertical Surround Engine for flerdimensjonal lyd

  • Strøm all musikken din med en trådløs tilkobling

  • Oppovervendte høyttalere, beam-diskanthøyttalere, en innebygd dobbel subwoofer og fem fronthøyttalere for oppslukende filmer

  • Lydfeltoptimalisering for enkelt oppsett

Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler

Dette mener andre brukere