Artikkel-ID : 00302679 / Sist endret : 29.11.2023Skriv ut

Informasjon om Android™ 10-programvareoppdateringen for Android TV™-modeller fra 2019 til 2020

VIKTIG: Denne artikkelen gjelder kun for spesifikke produkter og/eller operativsystemer. Sjekk delen Gjeldende produkter og kategorier i denne artikkelen.

En omfattende programvareoppdatering av Android TV-modellen din skal etter planen utføres rundt utgangen av november 2023. Denne artikkelen beskriver de nye og forbedrede funksjonene samt andre endringer som følger med denne oppdateringen.

Endringer av menyer og grensesnitt

Settings-menyen (Innstillinger) endres
    Etter oppdateringen kommer Settings-menyene (Innstillinger) til å vises på venstre side av skjermen, og informasjonen om det valgte innholdet kommer til å vises på høyre side.

I tillegg kommer noen av innstillingsnavnene og -plasseringene til å bli endret. Device Preferences (Enhetspreferanser) kommer for eksempel til å hete System etter oppdateringen.

Nye og forbedrede funksjoner

Living Decor (Levende pynt)

Living Decor (Levende pynt) er en funksjon som gjør at TV-en kan brukes som en bilderamme, en klokke eller interiør. Living Decor (Levende pynt) kan startes opp fra listen over apper.

Timers & Clock (Tidtakere og klokke)

Alarms (Alarmer) er lagt til i tidtakerfunksjonene og kan brukes til å vise en klokke på TV-skjermen. Timers & Clock (Tidtakere og klokke) kan startes opp fra listen over apper.
    Merk: Klokken kan ikke vises hele tiden på OLED-modeller. Dette gjøres for å redusere bildelagring.

Enkel kanal- og USB HDD-registrering

• Enkel kanalregistrering av favoritter og opptak
      • På fjernkontrollen og TV-menyen bruker du pil opp-knappen til å registrere favorittkanalene dine eller begynne å ta opp en kanal.

• En Mest sett-funksjon legges til i TV-menyen og guiden
        Et Most Watched-alternativ (Mest sett) kommer til å bli lagt til i TV-menyen og guiden, noe som gjør at du kan velge en kanal og vise programlisten for den kanalen.
        Merk: Det tar noe tid før Most Watched (Mest sette) legges til.
    • Enkel USB HDD-registrering
      Etter oppdateringen kan du registrere en USB-harddiskstasjon som ble brukt av en annen TV eller enhet til å ta opp innhold, uten å formatere den på en datamaskin først.

LED-indikatoren endres til Voice Detection Status (Talegjenkjenningsstatus)

LED-indikatorinnstillingene endres til den mer omfattende Voice detection status (Talegjenkjenningsstatus). Du kan også enkelt slå LED-indikatoren for talefunksjonen av og på.

• For TV-er med innebygd mikrofon: Den gjeldende Built-in MIC LED-innstillingen (Innebygd mikrofon-LED) under LED-indikatoren endres til Voice Detection Status (Talegjenkjenningsstatus).

Menybanen er som følger: Settings (Innstillinger)→ SystemLED indicator (LED-indikator) → Voice Detection Status (Talegjenkjenningsstatus)

Gjelder kun for XH95- (55, 65, 75) og ZH8-serien: Etter oppdateringen kan du slå av LED-indikatoren for talefunksjonen ved å deaktivere Voice detection status (Talegjenkjenningsstatus).
      Brukergrensesnittet vises under LED-indikatoren. Etter oppdateringen endres brukergrensesnittet til Voice Detection Status (Talegjenkjenningsstatus). Litt til venstre for midten av TV-en finnes det en LED-indikator, som er merket med A i dette bildet.
      A: LED-indikator for talefunksjon

Styring av soundbar eller hjemmekinoanlegg fra TV-en legges til (gjelder kun for HT-A7000 / A5000 / A3000 / A9)

Hvis du har en soundbar (HT-A7000, HT-A5000 eller HT-A3000) eller et hjemmekinoanlegg (HT-A9), kan du bruke følgende funksjoner:

• Du kan enkelt angi soundbarens Wi-Fi-innstillinger (soundbarens Wi-Fi-innstillinger kopieres fra TV-en din, slik at du ikke trenger å angi dem selv).
    • Innstillingselementene for HT-A7000 / A5000 / A9 vises i Quick Settings (Hurtiginnstillinger), og du kan endre soundbarens innstillinger i TV-ens brukergrensesnitt.
    • Varsler om programvareoppdateringer for HT-A7000 / A5000 / A3000 / A9 vises på TV-skjermen.

TV Control with Smart Speakers-appen (TV-kontroll med smarte høyttalere) legges til

TV Control Setup med Amazon Alexa-appen blir byttet ut med TV Control with Smart Speakers-appen (TV-kontroll med smarte høyttalere).

• Hvis du allerede har brukt TV Control Setup with the Amazon Alexa-appen til å styre TV-en: Du kan fortsatt bruke den, og den kommer til å sameksistere med den nye TV Control with Smart Speakers-appen (TV-kontroll med smarte høyttalere).
    • Hvis du vil koble TV-en din til Amazon Alexa for første gang, bruker du TV Control with Smart Speakers-appen (TV-kontroll med smarte høyttalere) etter oppdateringen.

Merk: Denne funksjonens tilgjengelighet kan variere avhengig av land eller region.

Funksjoner som blir fjernet

• Restricted profile-funksjon (Begrenset profil)
      Restricted profile (Begrenset profil) (Device Preferences (Enhetspreferanser) → Security & restrictions (Sikkerhet og begrensninger) støttes ikke etter oppdateringen.
      Du kan bruke Parental controls-funksjonen (Foreldrekontroller) for å bruke apper og videostrømmetjenester på en trygg måte.

Slik angir du foreldrekontroller

• BRAVIA Sync-funksjon
      Etter oppdateringen vises ikke Sync Menu (Synkroniseringsmeny) lenger i Quick Settings (Hurtiginnstillinger). Hvis du vil bruke BRAVIA Sync-kompatible enheter fra TV-en, trykker du på knappen INPUT select på fjernkontrollen for å velge enheten du vil bruke.

• Reduksjon av antall støttede hjelpeveiledningsspråk:
      • Hjelpeveiledningen kommer ikke lenger til å tilbys på katalansk, bosnisk eller kasakhisk. Etter oppdateringen kan du se i hjelpeveiledningen på engelsk eller andre språk.

*Amazon og Alexa er varemerker som tilhører Amazon.com, Inc. eller dets datterselskaper.