tre kvinner som sitter på en bil med døren åpen

Slik filmer jeg | Å skape bilder med bevegelse

Virgo Haan

Noen ganger kan et nytt kamera og ny teknologi bidra til å gi næring til fantasien og kreativiteten. Jeg har laget bilder med bevegelse – et stillbilde med et enkelt, bevegelig loopelement – i rundt ti år. Selv om jeg ikke var lei av å lage denne typen bilder, ville jeg utforske noe nytt, og Sony Alpha 7S III ga meg kraften til å gjøre dette.

Click to play | © Virgo Haan

Jeg leter alltid etter nye måter å hjelpe kundene mine med å fortelle historiene sine. Det er alltid en kamp om å skille seg ut i mengden, så alt som er visuelt annerledes bidrar til å få oppmerksomhet på overmettede feeder i sosiale medier. Så hvis teknologien gjør meg i stand til å prøve en ny teknikk, setter kundene alltid pris på at den prøves ut.

Teknikk
De nye bildene jeg har laget er bare korte, uendelige looper. Det er ingen begynnelse, midt eller slutt. De deler elementer av arbeidet mitt med bilder med bevegelse – det er fremdeles et tilsynelatende fryst motiv, men nå med roligere øyeblikk og lysbevegelser i stedet for bare et bevegelig element i bildet.

Click to play | © Virgo Haan

I et nylig prosjekt jobbet jeg med den sørafrikanske rapperen Moozlie. Jeg monterte Alpha 7S III på et stativ, så det stod helt stille, slik at det kunne ta opp video i 4K-oppløsning med 120 bilder per sekund. Jeg ba Moozlie om å stå helt stille i noen sekunder mens assistenten min flyttet lysene rundt i bilen. Mens lysene beveget seg, viste de ansiktet hennes fra skyggene, og da de gikk forbi, skjulte de ansiktet igjen. Jeg brukte litt over ett sekund av opptakene, som når de ble satt på en 24 fps-tidslinje, skapte et sakte filmklipp på rundt 5 sekunder. Når Moozlie blir loopet er Moozlie fryst, med bare øredobben som svinger sakte frem og tilbake, og lyset som går rundt. Jeg laget deretter en loop som viser ansiktet hennes fra skyggene og deretter looper tilbake til å være skjult.

Eksponering
Et av de kritiske elementene når du skaper looper som disse er eksponeringen. For å lage en loop, må eksponeringen være den samme ved starten og slutten av en loop. Jeg vil alltid måle eksponeringen på det viktigste elementet i scenen, som vanligvis vil være motivets ansikt. For å ta en lysmåling, skifter jeg til modus for manuell eksponering på Alpha 7S III og ber assistenten min om å sette lyset på motivets ansikt. Jeg bruker så dette til å låse eksponeringen. Jeg kan da være sikker på at selv på punktet med maksimal lysstyrke, vil ikke belysningen brenne ut eksponeringen, og ansiktet vil være perfekt eksponert. Når alt dette er gjort, ber jeg assistenten peke lyset bort fra motivet for å gjøre det hele i skygge. Deretter begynner jeg opptaket og flytter lysene rundt før jeg setter dem tilbake, slik at de igjen peker bort fra motivet.

Click to play | © Virgo Haan

Loopen skapes ved å starte og avslutte med ansiktet i fullstendig skygge, vel vitende om at selv i det lyseste øyeblikket i bevegelsen av lys, vil ikke ansiktet overeksponeres.

Bevegelse
I en annen video ba jeg Moozlie sitte i bilen, men denne gangen monterte jeg Alpha 7S III og FE 16–35 mm f/2.8 G Master-objektivet på en gimbal for å skape en jevn bevegelse. Nok en gang satte jeg kameraet til å fotografere med 120 fps i 4K. Denne gangen flyttet jeg kameraet på gimbalen for å lage en svingende bevegelse inne i bilen. Ved å bruke et vidvinkelobjektiv som 16–35 mm føles det som om du beveger deg gjennom miljøet.

Etter opptak tok jeg rundt et halvt sekund av opptakene og la det på en tidslinje for å lage et sakte klipp som var omtrent to sekunder langt, så reverserte jeg det. Det endelige resultatet er en kort loop der kameraet beveger seg i det uendelige inn og ut av bilen, og Moozlie beveger seg ikke i det hele tatt. I denne situasjonen brukte jeg en gimbal, men jeg har også laget lignende looper ved hjelp av Alpha 7S IIIs Active Stabilization for å produsere en like jevn video.

Prøv det selv
Rådet jeg vil gi til alle som vil begynne å lage bilder med bevegelse, lysmålinger eller disse loopene, er å huske at folk liker enkle ting. Ikke vær redd for å eksperimentere, men du trenger ikke prøve så veldig hardt for å skape noe fantastisk.

Click to play | © Virgo Haan

Teknologien vi har tilgjengelig for oss som skapere, utvikler seg og endrer seg hele tiden. Derfor bør du komme i gang og bruke disse nye tingene, og la kreativiteten blomstre.
 

Krediteringer
Ballzy X PopSpot X MOOZLIE
Kunde: @ballzy_est
Talent: @moozlie

Fotograf
Virgo Haan

Art Director
Andreas Aru
@andr3asaru

Produsent
Sander Rootslane
@rootslane

Stylist / MUA
Liisa-Chrislin Saleh
@lisasalvaje

Virgo Haan

Virgo Haan | Estonia

«Jeg gir alt jeg har for å skape noe som overgår det daglige»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement