Bildefokus

Thodoris Markou | Linjer

Når jeg har tid til overs, liker jeg å være kreativ. Jeg tar med meg Sony Alpha 1, drar til studioet, ringer noen modeller og stylister, og så skaper vi på et eller annet vis noe ut av ingenting. Dette portrettet kom fra ett av disse kreative øyeblikkene.

Jeg leter ofte etter inspirasjon, og legger igjen bokmerker på bilder jeg liker for fremtidig referanse. Før jeg fotograferer, henter jeg opp disse bildene og viser dem til stylistene på settet. Der samarbeider vi på nye ideer. For dette bildet visualiserte jeg å ha bare bittelitt sminke på subjektets ansikt, siden jeg ville ha effekten av linjene på ansiktet hennes og diamantene på kjolen.

Jeg tok bildet på Sony Alpha 1 med objektivet FE 135mm f/1.8 G Master. Til å begynne med prøvde jeg å ta bildet med FE 50mm f/1.2 GM – en av mine egne favoritter – men det objektivet synes jeg er bedre tilpasset bilder av hele kroppen. Derimot er 135mm f/1.8 favoritten min for nærbilder, siden det gjør bildeperspektivet flatere og skaper et portrett som ser mer naturlig ut.

Jeg tar ofte bilder med objektivet på bredeste blenderåpning, men i dette tilfellet fotograferte jeg ved f/2.2. Dette ga meg litt mer dybdeskarphet, og jeg fikk mer av ansiktet i fokus – ikke bare øynene.

portrett av en kvinne med sminkestriper på ansiktet

© Thodoris Markou | Sony α1 + FE 135mm f/1.8 GM | 1/160s @ f/2.2, ISO 100

Øye-AF og fokussporing på Sony Alpha-kameraene er favorittingene mine i hele verden. Når jeg trykker på AF-knappen, føler jeg meg trygg på kameraets evne til å låse seg fast på øyet og spore fokus perfekt. Før, da vi brukte manuell fokus eller eldre generasjoner av autofokus, måtte vi alltid tenke på fokus– ‘Vil dette være i fokus?’ eller ‘Har jeg fokusert riktig?’ var ofte spørsmål vi måtte stille oss selv. Nå behøver jeg aldri å bekymre meg, så jeg kan konsentrere meg om det som betyr noe: å veilede modellen og finne det riktige lyset.

Jeg er klar i troen på å holde lyset så enkelt som mulig. Nesten alle de beste portrettfotografene brukte bare ett eller to lys. I dette bildet brukte jeg et hovedlys på subjektets ansikt, og lot dette lyset forsvinne ut mot den hvite bakgrunnen for å skape en lysegrå farge. Under subjektet plasserte jeg et hvitt skumbrett som fungerte som reflektor og for å dempe skyggene på ansiktet. Deretter brukte jeg et lite lys bak modellen, med en rist som pekte mot bak på modellens hode som hårlys, for å legge til et nivå av separasjon mot bakgrunnen.

Jeg prøver å holde alt enkelt, inkludert positurene. Det høres kanskje gammeldags ut, men enkelhet skaper slike perfekte rene bilder. Jeg vil ha et bilde der øynene, uttrykket, sminken og lyset alle kombinerer for å skape et enkelt men slående nydelig portrett – og uten Alpha 1 ville ikke dette vært mulig.

Medfølgende produkter

Thodoris Markou

Thodoris Markou | Greece

«Det teppet føyde virkelig rommet sammen»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement