james matthews står i en fjellside med sitt sony fx6

Sky on Fire | En Sony FX6-kortfilm

James Matthews

Jeg heter James Matthews. Jeg er filmskaper, Youtuber og Sony-ambassadør fra Essex i Storbritannia. Filmskaping har vært en lidenskap for meg siden jeg var 14 år, og i løpet av årene har arbeidet mitt vært inspirert av emosjonelle elementer som natur, mennesker og musikk. Hvis en kombinasjon av disse tingene gir meg en bestemt følelse, så er filmskaping mitt verktøy for å uttrykke dette til verden.

Sky on Fire

I kortfilmen min, «Sky on Fire», tar jeg publikum med på en fantastisk og eventyrlig reise der vi gjenopplever et øyeblikk sammen med karakteren Luke. Det å kunne være vitne til ekstraordinære øyeblikk i naturen innebærer å utfordre noen ekstraordinære omgivelser på reisen. Vi følger Luke når han møter de røffe og vakre forholdene på øya Madeira, hvor han våger seg til toppen av øya og opplever at himmelen står i brann.

james matthews bøyer seg ned i tåka med sitt sony fx6

Førsteinntrykket ved å filme med Sony FX6

Favorittfunksjonen min på FX6 er utvilsomt det variable ND-filteret og muligheten til å bruke det i automatisk modus. Denne funksjonen var grunnleggende for at jeg kunne gi et konsekvent uttrykk gjennom hele filmen, uten å gi avkall på bildekvaliteten for å oppnå riktig eksponering. Med et variabelt ND-filter kan du holde lukkerhastigheten og dybdeskarpheten konstant, noe som ga det konsistente uttrykket jeg var ute etter.

En annen forbedring jeg satt pris på under filmingen var fargevitenskapen. Den må være den beste jeg har sett utenom de mer eksklusive Sony-filmkameraene, Venice og FX9. Fargene er ekstremt nøyaktige, og enda mer med S-Cinetone-bildeprofilen, som også inkluderer den 10-biters interne fargedybden som gir bildet bedre demping (for eksempel ingen clipping i skyene på en lys himmel) sammen med den ekstra fordelen med mer fleksibilitet i etterredigeringen.

En siste kjærkommen forbedring for meg er fraværet av rullende lukker. Jeg er stor fan av håndholdt bruk med ganske mye kamerabevegelse og panorering. Rullende lukker-effekten er nesten ikke-eksisterende i dette kameraet og gir meg mulighet til å trygt kunne bruke disse bevegelsene uten å bekymre meg for at for mange rette linjer bøyer seg i bakgrunnen.

james matthews holder sitt sony fx6 med 24–105 mm objektiv

Bildevalg og objektiver brukt under filmingen

For å oppnå visse stiler må du velge spesifikke objektiver med ulike fokallengder for uttrykke ulike følelser og fortelle din historie. Til denne kortfilmen brukte jeg Sony G Master FE 16–35 mm f/2,8 ved 35 mm til mange av bildene. Jeg ønsket å bruke den mellomrekkevidden der vi ser karakteren på nært hold, samtidig som vi også kan se han i hans miljø, siden det er en viktig del av historien. Til nærbilder av hovedpersonen brukte jeg Sony FE 85 mm f/1,8 til å isolere karakteren fra bakgrunnen og fokusere visse scener på hans uttrykk og følelser. Med den raske blenderåpningen på f/1,8, sammen med fullformatsensoren til Fx6 og det interne ND-filteret, ga denne stilen meg mulighet til å ha svært grunn dybdeskarphet når jeg ønsket å isolere karakteren, samtidig som jeg ikke endret stil. Det var viktig å hoppe frem og tilbake med disse to objektivene for å vise utviklingen av følelser i karakteren og hvordan miljøet han befant seg i, forandret seg.

james matthews justerer menyinnstillingene på sitt sony fx6

Filmtips for Sony FX6 og tanker rundt

Et raskt tips til alle som filmer med Sony FX6 vil være å stole på det nye variable ND-filteret. Hvis du har en visjon, eller en stil i tankene, trenger du ikke gi avkall på denne stilen for å få riktig eksponering. Det variable ND-filteret hjelper deg med å være mer kreativ og gir deg mer frihet innenfor din filmstil. Dette kameraet er et fantastisk verktøy for oss filmskapere: Fullformat, utmerket ytelse i lite lys, variabel ND og kjempebra 10-biters fargevitenskap. Det er utviklet for å hjelpe oss med å skape flott filmkunst og oppnå en personlig stil. Bare sett opp lysene og start filmingen.

James Matthews

James Matthews | UK

«Arbeidet mitt er inspirert av følelser. Jeg vil vekke bestemte følelser hos publikum når de ser filmene mine, ved å ta dem med på en reise.»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement