filmskaper rammer inn et bilde på alpha-kameraet

Zapper | En Sony FE 50 mm f/1,2 GM-kortfilm

Alan Stockdale

Navnet mitt er Alan Stockdale og jeg driver et videoproduksjonsselskap som heter Foundlight Productions som jeg opprettet i 2004. Det leverer kreativt innhold fra konsept til levering. Jeg jobber med et bredt spekter av kunder, inkludert byråer og direkte med merkevarer. Jeg er også en merkevareambassadør for Manfrotto, Litepanels, Atomos, Schneider Kreuznach og Sony, som jeg har laget filmkampanjer for. Musikk er kjernen i de fleste prosjektene mine, og ved å fokusere på tempo og rytme skaper jeg historier som engasjerer disse sansene.

Zapper

«Zapper» er en fargerik kortfilm, filmet i sin helhet med FE 50 mm f/1,2 G Master-objektivet. Den er filmet på to forskjellige steder, en spillehall og et parkeringshus med flere etasjer. Konseptet kom fra et enkelt bilde jeg hadde av en gruppe blinkende lys satt i bakgrunnen av en scene, en ramme som virkelig ville fremheve denne fantastiske f/1,2 Master Primes bokeh. Hovedpersonen i spillehallscenen er en gamer som ikke er imponert over utvalget, til han finner et retro-spill han liker litt for mye. Entusiasmen hans forårsaker uønsket forstyrrelse og irritasjon for vaktmesteren i spillehallen, en du virkelig ikke vil komme på kant med, noe som fører til at handlingen tar en uventet retning.

Førsteinntrykket av å filme med FE 50 mm f/1,2 GM

Siden objektivet har en så rask blenderåpning, hadde jeg bare planlagt å filme litt med den største blenderåpningen ved f/1,2 for å markere bokeh, men etter å ha filmet med objektivet på settet, likte jeg virkelig hvordan det så ut og fortsatte å filme med den største blenderåpningen. Det ga det en veldig filmatisk look.

Den kompakte formfaktoren gjorde det ideelt for bruk med mindre kamerahus (som Alpha 7S III) på en gimbal, og det var et raskt skifte mellom det første stedet der jeg filmet med et FX6, og det andre stedet der 90 % av bildene var på en gimbal på et Alpha 7S III.

filmskaper som holder sony fx6 mot øyet
Ved å sette FE-objektivet i fullformat sammen med FX6 og Alpha 7S III, klarte jeg å dra full nytte av den sinnssykt nøyaktige autofokusen. Ved å bruke ansiktssporing på FX6 og berøringssporing på Alpha 7S III mens jeg beveget meg rundt med en gimbal, hadde jeg ikke noen problemer med å holde motivet sylskarpt mens jeg fikk en kremaktig bokeh-bakgrunn. f/1,2-siden av dette objektivet er vakker.

Spesielt disse 2 kameraene er utmerkede i lite lys, men sett dem sammen med dette objektivet, så får du ingen problemer med å filme i sLog3 i de fleste situasjoner (hvis du vil ha liten dybdeskarphet).

Hvilke raske videoopptakstips vil du gi til potensielle fremtidige nye objektiveiere?

Dette objektivet gir deg kontroll over et bredt spekter av dybdeskarphet, som brukes med Sonys autofokusfunksjoner til de nyere kameraene, og lar deg oppnå presise, sylskarpe fokuspunkter med trygghet. Jeg har eid forskjellige f/1,2- og f/1,4-objektiver tidligere, og har måttet fokusere dem manuelt. Det er vanskelig å virkelig finne ønsket fokuspunkt, og tar ofte noen forsøk for å få det rette bildet. Ved å bruke Sony-kameraer med det nyeste autofokussystemet, er det mye mer sannsynlig at du finner fokus på f/1,2 den første gangen, og du har full kontroll over nøyaktig hvordan du vil at det skal se ut; omfavn autofokus, selv ved f/1,2!

sony alpha 7sm3 montert på et lite stativ

Noen siste beskjed du vil gi til Alpha-samfunnet om din erfaring med å filme med fremtidige nye objektiver og filme dette prosjektet?

Dette var et veldig morsomt prosjekt å filme med bare ett primeobjektiv, noe som er en fin måte å disiplinere deg selv med en enkel fokallengde. Jeg eier en rekke G Master-objektiver, og dette 50 mm primeobjektivet er et velkomment tillegg til fotovesken min, et som jeg vil bruke på mange fremtidige filminger.

 

Alan Stockdale

Alan Stockdale | UK

Lidenskapen vår for å lage originale historier kombinert med en besettelse for å bruke det mest innovative utstyret, har ført til at vi har laget filmkampanjer, fra konsept til levering.

Medfølgende produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement