gamander lopez ligger ned med alpha 1-kameraet

Dyreliv i hagen

Gamander Lopez

Gamander López er 20 år. Han fotograferer natur og dyreliv, er dokumentarfilmskaper og begynner snart på biologistudiet ved universitetet. Som barn tok moren ham med på lange fotturer utendørs, og det var hun som inspirerte lidenskapen han har for naturen. Da han var ti år, fikk han sitt første kamera – og uten å tenke særlig over det, begynte han å fotografere og filme dyr i naturen. I 2020 begynte han å dele arbeidet på sosiale medier, og han har allerede syv millioner følgere på TikTok. Vi ba Gamander prøve ut det nye objektivet 70–200 mm f/2.8 G Master II, og den engasjerte filmskaperen – som skaper de fantastiske bildene og videoene av fugler og andre dyr på Sony Alpha 1 – deler erfaringene han hadde med det nye objektivet og hva som gleder ham mest ved det.

svarttrost med vingene spredt i luften

© Gamander Lopez | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/4000s @ f/2.8, ISO 640

Gamander:
Før jeg eide og begynte å stole på Sonys objektiver for arbeidet mitt med dyreliv, brukt jeg tredjeparts objektiver på Sony Alpha 7 III. Jeg var stort sett fornøyd med bildekvaliteten, men hadde problemer med autofokus. Jeg husker en situasjon der en rev kom ruslende mot meg, og jeg ikke fikk et eneste bilde i skarpt fokus. Jeg fikk snart hendene mine på det originale FE 70–200 mm f/2.8 GM, og resultatene mine bedret seg drastisk. Da jeg kunne oppgradere til Alpha 1 var forskjellen i ytelse imponerende, og det eneste kameraet av og til mistet fokus på, var de aller minste fuglene.

Dermed var jeg naturligvis spent på å se hvordan den oppdaterte versjonen av objektivet ville takle småfuglene i lokalområdet mitt.

due holder en kvist i nebbet

© Gamander Lopez | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/2.8, ISO 1250

Jeg ble umiddelbart imponert over objektivets ergonomi. Jeg elsker knappeoppsettet, og zoomringen er ekstremt smidig. Intern zoom er en av favorittfunksjonene mine i objektivet, siden det er en intern mekanisme og ikke endrer lengden. Dette er en enorm fordel, fordi det gjør det ekstremt enkelt å balansere kameraet på en gimbal eller et videohode. I tillegg lar det meg zoome inn og ut veldig raskt. Dette er spesielt viktig i situasjoner der jeg må reagere på brøkdelen av et sekund – og det er vel egentlig kjernen av å fotografere dyreliv. Det nye GM-objektivet er også nydelig lett og kompakt. Da jeg holdt det i hendene for første gang, var jeg virkelig overrasket over hvor lett det var. Dette er en stor lettelse for lange økter – spesielt for ryggen min!

sideprofil av en liten fugl

© Gamander Lopez | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/2000s @ f/2.8, ISO 800

Skarpheten er imponerende, uten synlig forvrengning eller mykhet på kantene – men dette var noe jeg alltid merket med originalversjonen, så det var ikke som om jeg forventet å ikke like det! Det som virkelig imponerte meg var forbedringene av autofokusen, både når det gjelder hastighet og presisjon.
to fugler sloss på en gren

© Gamander Lopez | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/640s @ f/2.8, ISO 800

Jeg kan stille inn sporingspunktet for autofokus på en sittende fugl, uansett hvor liten den er, og så vil Alpha 1 spore fuglen pålitelig – selv om den kommer flyvende rett mot meg. Småfuglene beveger seg så raskt, men kombinasjonen av Alpha 1 og 70–200 mm Mk II gjør at hvert eneste bilde er sylskarpt, selv ved 30 bps.

stor fugl går inn for landing

© Gamander Lopez | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/4000s @ f/2.8, ISO 160

liten rødstrupe i luften

© Gamander Lopez | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/2500s @ f/2.8, ISO 2500

Når jeg spiller inn video, elsker jeg også muligheten for å trykke på skjermen for å få autofokus til å spore et objekt – og dette fjerner veldig mye av stresset fra prosessen i filmingen. Jeg er ofte veldig konsentrert på å holde fokuspunktet på objektet, eller jeg prøver til og med å fokusere manuelt. Men når jeg har sporing med autofokus aktivert i videomodus (som fungerer best med objekter foran nøytral bakgrunn), kan jeg konsentrere meg om komposisjonen og observere dyrenes atferd.

Dette nye objektivet er virkelig utrolig, og ble raskt et verktøy jeg ikke vil være foruten.

Medfølgende produkter

Gamander Lopez

Gamander Lopez | Germany

Gamander López fotograferer natur og dyreliv, er dokumentarfilmskaper og begynner snart på biologistudiet ved universitetet.

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement