Konkurransevinner for vinteren 2022

Nå som de første vårtegnene er rett rundt hjørnet, er det på tide å reflektere over vinterutgaven av konkurransen på Sony Alpha Universe Instagram og se tilbake på vinnerbidragene. 

Konkurransen inspirerte fellesskapet vårt av Sony Instagram-fotografer til å forlate hjemmets komfort og fotografere det spektakulære vinterværet i nærmiljøet deres. Etter hvert som ukene gikk kom det stadig flere bidrag, og vi nøt å se på de tusenvis av is- og snødekkede bildene dere delte. 

Som vanlig var standarden på bidragene ekstremt høy, og det var ikke lett å velge en vinner. Imidlertid har vi valgt det spektakulære, men enkle bildet fra Dr. Axel Tenter, som viser trær i snøen.

«Vi elsket den briljant utførte enkelheten i bildet», sa en Sony-dommer. «Det er en slåene scene som er en verdig vinner.»

nakne trær i snødekket vinterscene

© Axel Tenter | Sony α7 + FE 24-105mm f/4 G OSS | 1/50s @ f/11, ISO 100

Dr. Tenter begynte bare med fotografering som seriøs hobby da han var på cruise i Norge i 2017, men interessen for fotografering hadde slått så dyp rot i ham at han gikk ut i snøen for å ta det vinnende bildet. Som mange andre fotografer, fant han det perfekte snødekket for lokkende til å motstå.

«Det var en grusom to-timers kjøretur på natten, med en masse snø, trær som hadde veltet og veier som var stengt, opp mot en stor dam som heter Neyetalsperre vest i Tyskland. Jeg måtte gå den siste kilometeren, fordi jeg ikke klarte den bratte snødekkede veien i bilen min. Jeg tok flere bilder av dammen, men på veien tilbake til bilen ble blikket mitt fanget av den minimalistiske scenen med trærne i snøen. Bildet ser ut som en tegning. For meg forteller det en historie: veksten og skiftet i livets uendelige sirkel.»

Axel tok bildet med Sony Alpha 7 og objektivet FE 24-105mm f/4 G OSS, og monterte dem på et stativ for å holde alt skarpt. Som konkurransevinner vil han nå kunne se frem til å fotografere flere vinterbilder neste år, med premien Sony Alpha 7 IV. 

«Vinteren inspirerer meg til å ta bilder av snø og frost. Ideelt liker jeg å fotografere i tåke, for å minimere distraherende elementer i landskapet og vektlegge struktur og mønstre, spesielt i skogområder. Jeg ser frem til å komme meg ut i naturen med Alpha 7 IV, spesielt med sensoren på 33 MP og komforten fra den dreibare skjermen. Praktisk sett vil anti-støv-lukkeren hjelpe meg når jeg bytter objektiver ute i naturen.»

Følg oss på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram for oppdaterte tips, historier og konkurranseinformasjon

 

På andreplass fant vi Alexander Wieck med et nydelig portrett av en hjort mot en snødekket vinterbakgrunn.

nærbilde av en hjort som ser mot kameraet

© Alexander Wieck | Sony α6000 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/1000s @ f/4.0, ISO 125

Jeg tok bildet nær hjembyen min i Allgäu, sør i Bayern i Tyskland. Det ble tatt i et dyrereservat for hjort og ville dyr, der de vernes mot sult i vinterfjellet. Jeg husker at det var rimelig kaldt. Jeg skalv og fingrene mine var frosne. Så var det plutselig denne enorme hjorten som bare så inn i kameraet mitt, og jeg tok det bildet mot den utrolige bakgrunnen. Da jeg så bildet på skjermen, ble jeg glad. Jeg viste at dette bildet var veldig spesielt.»

Alexander mottar nå objektivet Sony FE 35mm f/1.4 G Master som premie, og har allerede lagt noen spennende planer.

«Jeg fikk nettopp en ny valp, så jeg gleder meg til å bruke objektivet til å ta noen søte bilder av den innendørs i fotostudioet vårt, og selvsagt utendørs i snøen.»

Til slutt har vi Risto Kosk, som avbildet et nydelig vinterlandskap i hjemlandet sitt, Estland.

to vinterkledde trær foran en rosa himmel i skumring

© Risto Kosk | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/5.0, ISO 1000

Jeg tok bildet på Sony Alpha 7 IV et par minutter etter solnedgang. Om vinteren er det vanligvis ikke mye farge i landskapet, men solnedgangen kan fremdeles gi massevis av farge. Fargene var spesielt utrolige denne kvelden.»

For å komme på tredjeplass vinner Risto et Sony FE 24mm f/2.8 G-objektiv. «Jeg ser frem til å bruke objektivet til å fotografere intervallvideoer eller noen sjølandskaper med lang eksponering. Jeg har også et Sony FX3 for å filme video og et FE 20mm f/1.8 G-objektiv, så et vidvinkelobjektiv til vil la meg fotografere landskapsbilder og video samtidig.»

Vi gleder oss til å se hva vinnerne våre fotograferer med de nye premiene sine.

Dersom du vil være med og ha muligheten til å vinne Sony Alpha Universe-konkurranser i fremtiden, pass på å følge Instagram-kontoen vår, Sony Alpha Universe EU Instagram

Medfølgende produkter

Lignende historier