london i tåken ved soloppgang

Hvordan jeg tar bilder | Byer

Ron Timehin

Jeg er en bygutt. Jeg er født og oppvokst i London, og har bodd her hele livet. Likevel er det noe med en storby som begeistrer meg – den er som min egen lekeplass som jeg kan løpe rundt og utforske. Det er alltid så mye å se, og byer utvikler seg stadig. Det gir meg så mye rom til å være kreativ.

Å kunne forflytte seg

Dersom jeg utforsker en ny by, vil jeg heller enn å ta bilder av noe spesifikt, ta bilder med noe lite og lett. For dette begynte jeg å ta bilder med Sony Alpha 7C. Jeg elsker virkelig det kameraet. Det er lite og veier nesten ikke noe, men gir meg samtidig en fullformatsensor med glimrende dynamisk rekkevidde og alle fargeprofilene for video som jeg er vant til å bruke. Jeg bruker den vanligvis med en rekke kompakte primeobjektiv, FE 24mm f/2.8 G, FE 40mm f/2.5 G og FE 50mm f/2.5 G. Alpha 7C kombinert med disse små primene gir meg et bra sett, uten å måtte dra meg meg en diger kameraveske. Jeg kan bare henge kameraet rundt nakken og rusle rundt i byen.

mann går langs en mangefarget t-bane

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Jeg elsker også å bruke Sony Alpha 7R IV for kommersielt arbeid og planlagte prosjekter, fordi den høye oppløsningen bare er utrolig og gir meg mer rom til å leke med bildet.

ron timehin komponerer et bilde på sony alpha 7c

Forberedelse

Opp i gjennom årene har jeg blitt mye mer metodisk i tilnærmingen min. Jeg gjør mye av forberedelsen min på nett før jeg reiser. Jeg ser at fotografforumer og Instagram kan gi deg noen interessante steder og severdigheter. Du kan til og med bruke Google Maps for å se på satellittbilder eller Street View for å finne interessant arkitektur – dette kan nesten gi deg en 360-graders omvisning uten at du forlater huset!

mann som går gjennom buegang i london

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 40mm f/2.5 G | 1/160s @ f/8.0, ISO 320

Men det handler om mer enn å bare finne et sted. Jeg må finne ut hvor jeg må være for å ta bildet, som krevet at jeg ser nærmere på tilgjengelige offentlige områder eller om jeg må ha tillatelse til å ta bilder på et spesifikt sted. Så må jeg så klart finne ut når det er best å fotografere for å få lyset jeg vil ha, hvilket vanligvis er når solen går opp eller ned, eller den blå timen – timen rett før eller soloppgang eller etter solnedgang.

londons piccadilly circus om natten

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/250s @ f/7.1, ISO 1600

Ta dine helt egne bilder

Siden det er så veldig mange bilder der ute, er det viktig å ta bilder som er helt klart dine egne, heller enn å kopiere andres. Jeg fotograferer ofte på tider der andre ikke gidder å ta bilder – kanskje det regner eller er mye tåke. Uansett er hovedforskjellen nesten alltid utsiktspunktet ditt. Hvis du finner en unik utsikt, vil bildene dine stå frem blant de tusenvis av andre som finnes.

bussjåfører i london som holder armene i luften

© Ron Timehin | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/800s @ f/4.0, ISO 640

Ett tips jeg har, er å se etter barer, restauranter eller hager på takene. Disse stedene har gjerne strålende utsikt over byen, og krever ofte en del lokalkunnskap. For meg er det perfekt å kombinere en drink eller en matbit sammen med venner, med at jeg tar utrolige bilder av solnedgangen – men du må alltid tenke på og respektere stedet. Jeg spør alltid etter tillatelse, og tilbyr ofte å sende stedet dem et bilde de kan bruke. De fleste er imøtekommende, så du bør ikke være redd for å spørre.

Noen ganger kanskje du må begrense deg til å ta bilder gjennom vinduet. Da liker jeg å bruke et tilbehør jeg har, som kalles et Lenskirt. Det er som en stor svart objektivhette av tøy som går på toppen av objektivet, med en pinne du fester på vinduet med sugekopper. Det fjerner gjenskinnet eller refleksjonen fra glasset, inkludert refleksjonen fra kameraet eller til og med meg selv!

barn som leker i tåken

© Ron Timehin | Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1250s @ f/6.3, ISO 100

Vær tålmodig

Et av favorittbildene mine nylig var av noe så enkelt som barn som leker i tåken. Jeg brukte rundt en time på stedet, og tok bare gatebilder. Jeg bare ventet på at noe skulle skje. Jeg visste ikke at de barna kom til å løpe rundt og stille seg opp slik de gjorde på det bildet, men fordi jeg ventet og var oppmerksom på det som skjedde rundt meg, fikk jeg betalt for tålmodigheten. Så snart jeg så bildet gjennom søkerne, visste jeg at dette var «det bildet».

Ron Timehin

Ron Timehin | UK

«Fotografi gir meg mulighet til å bearbeide, verdsette og tolke verden rundt meg»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement