Vinner av vårkonkurransen 2023

Etter hvert som dagene ble lengre og nytt liv dukket opp i landskapet, feiret tusenvis av dere våren ved å dele favorittbildene deres. Det var en av våre travleste konkurranser, med noen spektakulære bilder. Men vi har nå valgt våre favorittbilder og kan avsløre vinnerbildene.

Det samlede vinnerbildet er et fantastisk, nesten magisk, bilde tatt av Adrian Alim.

et ekorn som lukter på løvetann

© Adrian Alim | Sony α7R II + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/125s @ f/2.8, ISO 250

«Jeg tok bildet i hagen vår. Jeg la merke til at ekorn alltid er nysgjerrige og forsiktige når de møter noe ukjent på et sted de ofte besøker. I dette tilfellet la jeg merke til at ekornene ville snuse på løvetann og blomster, men bare en gang.»

Og så fikk Adrian en idé. Han ventet på at et ekorn skulle komme og snuse på de nye løvetannplantene og utforske dem.

«Heldigvis var akkurat dette ekornet ungt og nytt i hagen vår. Det brukte noen sekunder lenger enn vanlig på å lukte på blomstene.»

Adrian tok bildet med sin Sony Alpha 7R II med et FE 70-200mm f/2.8 G Master-objektiv. Fokallengden på zoomobjektivet gjorde det mulig for Adrian å holde en god arbeidsavstand unna ekornet, slik at han ikke ville skremme det bort. «Det er fordelaktig siden ekorn ofte er skvetne, og noen kan løpe vekk på grunn av enhver minste bevegelse», sier Adrian.

Etter å ha trykket på utløseren, gledet Adrian seg til å se hva han hadde tatt. Det unge ekornets lekenhet ga Adrian noen sekunder lenger enn han forventet, og takket være det at han kunne se nøyaktig hva han var i ferd med å fange gjennom den elektroniske søkeren på Sony Alpha, visste han at han hadde tatt et flott bilde.

«Jeg følte et rush av lykke og tilfredshet. Det er alltid givende å fange et øyeblikk helt perfekt og slik du forestilte deg det.»

Som vinner av konkurransen vil Adrian motta et Sony Alpha 7 IV, og det er selvfølgelig en funksjon spesielt han gleder seg til å bruke …

«Mine fotograferingsøkter med ekorn vil bli tatt til et helt nytt nivå! Jeg gleder meg til å bruke øye-autofokus for dyr. Dette vil utvilsomt gi meg en forbedret og smidigere opplevelse med fotograferingen.»
Følg oss på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram for oppdaterte tips, historier og konkurranseinformasjon

 

Jonas Hafner og hans vårinspirerte portrett fikk andreplass.

portrett av en dame omgitt av rosa papir

© Jonas Hafner | Sony α7R III + FE 50mm f/1.2 GM | 1/1000s @ f/2.0, ISO 100

«Det tyske etternavnet til modellen på bildet mitt kan oversettes til 'blomsterstamme’ på norsk, så jeg valgte å sette vårblomster på ansiktet hennes», sier Jonas.

Det er et lekent, fargerikt og lyst bilde som kom ut av et øyeblikk med kreativ inspirasjon.

«Jeg ønsket å utføre en portrettfotografering med midlertidige tatoveringer. Det var vanskelig å spre dem jevnt og estetisk, men til slutt var vi alle fornøyde med resultatene. Jeg brukte en saks til å klippe et hull i farget papp som senere skulle ramme henne inn, og jeg tok bildet med Sony Alpha 7R III og objektivet FE 50mm f/1.2 G Master med tilgjengelig lys. Den mest utfordrende delen var ikke å ta bildene, men å få av klistremerkene etter fotograferingen.

Det er alltid en fantastisk følelse når en kreativ idé kommer til liv, så jeg ble henrykt over å se bildene på kameraskjermen. Enda mer overveldet ble jeg da jeg så dem i full oppløsning hjemme.»

Som nummer to har Jonas vunnet et Sony FE 135mm f/1.8 G Master-objektiv, som han planlegger å bruke til å ta flere portrettbilder.

 

Til slutt, på tredjeplass er Bas Oosteroms (@oosterombas) fredelige bilde av en gulerle som sitter høyt oppe i et fantastisk felt med gule tulipaner.

en gulerle i et felt med gule tulipaner

© Bas Oosterom | Sony α7 III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/1250s @ f/6.3, ISO 500

«Jeg lette etter noen fine bilder av de nederlandske tulipanåkrene på den nederlandske øya Goeree-Overflakkee, en fin utsikt hver eneste vår. Jeg så noen gulerler som fløy rundt i en av åkrene med gule blomster. Ofte kom de tilbake til samme sted, så jeg satte meg ned og ventet en stund, og heldigvis landet en av dem på den høye tulipanen mellom de andre og begynte å synge. Med Sony Alpha 7 III og objektivet FE 200-600 mm f/5.6-6.3 G OSS kunne jeg fange denne fantastiske gule scenen jeg hadde drømt om å fotografere i flere år.»

Bas får et Sony FE 20-70mm f/4 G-objektiv i premie.

«Det er et utrolig objektiv. Jeg gleder meg til å bruke det til å fange fantastiske landskap. Den bredere fokallengden på 20 mm, sammenlignet med 24–70 mm-objektivet, vil være svært nyttig for landskapsfotograferingen min.»

Vi gleder oss til å se hva vinnerne våre fotograferer med de nye premiene sine.

Hvis du vil ha en sjanse til å vinne en fremtidig Sony Alpha Universe-konkurranse, må du følge Instagram-kontoen vår, @alphauniversebysony.eu

Medfølgende produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement